6 דרכים להגדלת החשיפה של הפוסטים שלכם בפייסבוק


אם מצאתם את עצמכם נאבקים בזמן האחרון כדי שהדף העסקי שלכם בפייסבוק יראה על ידי קהל היעד שלכם, אתם לא לבד.

פייסבוק משנה תדיר את המבנה של העמודים, אופן הזרמת עדכונים ופוסטים, את  האלגוריתם ועוד אין ספור כוונונים ושינויים אשר גורמים למנהלי עמודים להיות דרוכים באופן קבוע בצפייה לבאות.

לאחרונה מנהלי עמודים רבים חווים ירידה של יותר מ-50% בהגעת הפוסטים שהם מפרסמים לקהל היעד של העמוד בפייסבוק.

שינוי זה נגרם מסיבה פשוטה ביותר – התחרות הגבוהה יותר מתמיד שהמידע יראה ע”י קהל יעד. בכל רגע נתון בו משתמש נכנס לפייסבוק קיימים מעל 1,500 פוסטים שהוא יכול לראות.

בקיצור, פייסבוק רוצה להביא את התוכן האיכותי ביותר לפיד של המשתמש כדי שהוא ישהה בה יותר זמן.

למרבה המזל, תוכן איכותי הוא מה שכולנו רוצים ליצור! אז במקום לוותר על הפלטפורמה הגדולה והפופולרית ביותר של המדיה החברתית, אתם יכולים פשוט להיעזר בדרכים הבאות שיגרמו לתוכן שלכם להיראות ע”י קהל היעד שלכם.

חברת TrackMeaven ניתחה 5,804 דפי פייסבוק (דפים בעלי לפחות 1,000 לייקים) וסה”כ 1,578,006 פוסטים כדי לקבוע מה הן התכונות המשפיעות ביותר על פרסום סטטוסים בפייסבוק.

בהתאם לנתונים, אלו הן חמשת האסטרטגיות היעילות ביותר על מנת שהסטטוסים שלכם יופיעו בניוז פיד של הגולשים:

1. כוונו ליותר אינטראקציה:

לבעלי עסקים ואו עמודי פייסבוק יש רשימה בלתי נגמרת של מטלות, לכן חשוב לברר מה הוא הזמן היעיל ביותר לפרסום בפייסבוק.

כדי שפוסטים יגיעו לניוז פיד של משתמשי הפייסבוק, נסו לשנות את הזמן בו אתם מפרסמים, מהמועדים הפופולריים ביותר של שבוע העבודה למועד האפקטיבי יותר.

למשל, למרות שרוב שעות העבודה של מנהלי העמודים הינן מיום ראשון עד חמישי, הקסם קורה דווקא בסוף השבוע או בלילה. פוסטים שפורסמו בימי שבת ובשעות הערב קיבלו יותר אינטראקציות והם היו יותר יעילים מפוסטים שפורסמו באמצע השבוע.

בדיקה של שעת היום הטובה לפרסום הראתה נתונים מנוגדים לאינטואיציה. פוסטים המפורסמים באמצע השבוע (בעיקר בשעת ארוחת הצהריים) הינם הפופולריים ביותר, ואילו פוסטים המפורסמים אחרי שעות העבודה (חמש אחה”צ עד אחת בלילה) הינם בעלי האינטראקציה הגבוהה ביותר.

כאשר פוסטים מועטים מפורסמים סביר להניח כי הפוסטים שלכם יבלטו.

Screen Shot 2015-02-11 at 8.32.09 PM


2. איך אתם נראים?! תמונות מקבלות 37% יותר אינטרקאציה.

עובדה: המוח מעבד תמונות 60,000 פעם מהר יותר מאשר טקסט. פייסבוק הפכה למארחת הגדולה ביותר של תמונות מקוונות בשנת 2011, ועדיין נמצאת במקום הראשון באשר לתוכן גרפי.

88% מהפוסטים בפייסבוק שנבדקו הכילו תמונות, והם מקבלים בממוצע 37% יותר אינטראקציה מאשר פוסטים ללא תמונות.


3. נקדו את הפוסטים שלכם – או פשוט: סימן קריאה!

exclamation mark פיסוק נחשב לעיתים כדבר מישני. יחד עם זאת, פיסוק יכול להעביר סוג של ערך רגשי העוזר לתוכן השווקי.

סימן קריאה אינו נפוץ בפייסבוק – ב-71.17% מהפוסטים שנבדקו לא נעשה שימוש בסימני קריאה, אך לפוסטים שכן נעשה בהם שימוש בסימני קריאה היו בממוצע 2.7 פעמים יותר אינטראקציה.

כמה סימני קריאה לשים? באופן כללי, מצאנו מתאם חיובי בין האפקטיביות של הפוסטים ומספר סימני הקריאה. (פוסט עם 7 סימני קריאה קיבל בממוצע 7.84 יותר התקשרויות!!!).


4.  הוסיפו סולמית וקבלו 60% יותר אינטראקציה

Screen Shot 2015-02-11 at 8.48.35 PM כל רשת חברתית מאפשרת שימוש בסולמיות, וכדאי לעשות בהן שימוש. סולמיות התיוג הן התפתחות חדשה יחסית בפייסבוק, שהציעה בשנת 2013 לעשות שימוש בסולמיות כתיוג לנושאים  מובילים ולכוון את המשתמשים לחדשות ולתוכן של נושאים.

1 מתוך 6 פוסטים שנבדקו הכיל סולמיות. פוסטים שהכילו לפחות סולמית אחת קיבלו 60% יותר  אינטראקציה מאלו שלא הכילו סולמיות.

בכמה סולמיות להשתמש? גם כאן נמצא כי אפקטיביות הפוסט עולה ככל שיש יותר סולמיות. אף על פי כי פוסטים עם סולמית אחת או שתיים עדיפה על אלו עם 3 או 4. פוסטים  עם יותר מאשר 4 סולמיות קיבלו תוצאות מצויינות, עליה של 5.41 יותר באינטראקציות.


5. כתבו פוסטים ארוכים יותר: מומלץ לכתוב 80-89 מילים לקבלת תוצאות חיוביות יותר:

ההגבלה של 140 תווים בטוויטר מגבילה את העיצוב והייעול במסר שמשווק מנסה להעביר, בשונה מפייסבוק. עם “הגבלה” של יותר מאשר 60,000 תווים, אתם יכולים להיסחף. מאחר והתחרות הינה רבה, חשוב למקסם את ההודעות עם כמות נכונה של מילים.

הנתונים הראו כי קיים מתאם חיובי בין ספירת מילים לבין אפקטיביות הפוסט. פוסטים בהם היו 80-89 מילים קיבלו פי שניים יותר מעורבויות.

מפתיע, נכון? תיאוריה אפשרית אחת העומדת מאחורי עליית האפקטיביות של הפוסטים הינה כי הם נהנים מהאפשרות הקיימת בפייסבוק של “המשך לקרוא”. על פי דן אריאלי, פרופסור לפסיכולוגיה וכלכלה התנהגותית, למוח שלנו יש נטייה לתעדף דברים בהם אנו משקיעים אנרגיה – תיאוריה הידועה כ”אפקט איקאה”. קיימת סבירות גבוהה כי משתמשים מוצאים עצמם באינטראקציה רבה יותר עם פוסטים ארוכים בשל הזמן שהם משקיעים בקריאת הפוסטים, בדיוק כמו שאתם אוהבים את רהיטי איקאה מהסיבה שאתם משקיעים בהם זמן בעת הבניה העצמית.


6. העלו 2 תמונות:

פוסט עם תמונה עובד טוב יותר מפוסט המכיל טקסט בלבד. אבל פוסט עם שתי תמונות עובד טוב כפליים! והשתדלו להימנע מאלבומי תמונות, הגולשים מעדיפים לא להכנס אליהם וצופים במקבץ התמונות שעלו עם הפוסט. לרוב 3-4 תמונות ראשונות מופיעות בניוז פיד ולכן חשוב במיוחד לדאוג שהן יהיו הטובות ביותר.


לסיכום:

מטרתו של כל מנהל עמוד בפייסבוק היא להופיע בניוז פיד של המשתמשים. כדי להגביר את סיכוייכם להגיע לשם, עליכם ליצור קודם כל תוכן בעל איכות גבוהה.

לאחר מכן נסו את האסטרטגיות הנ”ל בפוסטים שלכם ותחקרו בעצמכם מה הנתונים שאתם מקבלים.

Comments are closed.